Potrawy z grilla przygotowywane są tylko latem, kiedy jest ciepło na dworze. Ich smak jest wtedy bardzo dobry, ponieważ aura sprzyja takiemu jedzeniu. Zazwyczaj nie jada się obiadów, tylko wrzuca na grilla mięso lub ryby, które upieczone w ten sposób i dobrze doprawione smakują lepiej. Można je piec na świeżo, jak również w folii i wtedy smaruje się sosami, ziołami czy innymi przyprawami. Na grillu można także upiec ziemniaki, cebulę, a także inne warzywa i w ten sposób jest ciepły smakowity obiad. Na deser można zrobić szaszłyki owocowe z bardziej suchych owoców które najbardziej się do tego nadają. Grill może stać praktycznie cały dzień, a najwięcej użytkuje się go wieczorem. Najczęściej piecze się na grillu kiełbasy, karkówkę, a także płaty schabowe. Doskonała jest także ryba morska która dopiero co została złowiona. Grillować też trzeba umieć, aby nie przypalić dania. Na węglu oraz drewnie smakuje najlepiej i smażenie powinno się odbywać krótko, ale bardzo intensywnie. Do potraw grillowanych pasują też sałatki warzywne z dodatkiem oliwy.

curio.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here